" Sizde ekibimize katılıp , Web sitemizde yazar olmak ister misiniz ?

Araştırmayı seven , bilgi ve becerisine güvenen.

Gönüllü olarak aramıza katılmak isteyen arkadaşlar.
seçeneğine tıklayarak bizimle irtibata geçebilirsiniz. "

Mühendis Adaylarına Tavsiyeler - 2

Paylasan: Tarih: 8 Mart 2015 Pazar | 05:03



İngilizce Mühendislik Dünyasının Anadilidir



   Yazıya, gelen birkaç geri dönüşe cevap vererek başlamak istiyorum. Arkadaşlar sormuşlar : 'Neden ingilizceden hiç bahsetmeden ikinci yabancı dilden bahsettin?' Sayın mühendis adayları; ingilizce mühendislik dünyasının anadilidir. Globalleşen dünyada artık yabancı dil olmaktan çıkmış bir zorunluluk haline gelmiştir. Ayrıca spesifik bir konuda araştırma yapıyorsanız ve bunu webten arıyorsanız Türkçe kaynak bulmanız neredeyse imkansız. Bu yüzden ingilizceyi son 2 senede hallederim diye düşünmeden, 'gün bugündür' diyerek öğrenmeye başlamanız ileride yolacağınız saçlarınızın kafanızda kalmasına ve mezuniyetinizde önünüze çıkan olanakları arttırmanıza yardımcı olacaktır. 



Üniversite Sadece Bir Okul Değildir


   'Üniversite sadece bir üniversite değildir.' sözünü eminim hepiniz duymuşsunuzdur. Kesinlikle doğru bir söz. Arkadaşlar günümüz iş dünyasında geçmişin aksine, işler bireysel gayretlere dayanmaktan çok takım çalışmasına dayanmaktadır. Bu yüzden insanlarla iletişiminiz, uyumunuz, yeniliklere açık olmanız ve gerekli yerlerde inisiyatif almanız sizden beklenen en önemli özelliklerdendir. Bu yetiye sahip olmak için ne yapmalıyız?Bunun için yapmanız gereken şey: Aktif bir kulübe üye olmanız ve ona sımsıkı sarılmanız. Bu kulübün teknik(tabi ki daha iyi olur)  yada eğlenceye odaklanması hiç farketmez. Çünkü kazanmaya çalıştığınız özellik iletişim gücünüzü geliştirmektir.


Siz Ne Kadar Satarsanız Karşıdaki O Kadar Alır!


   El atmanız gereken olmazsa olmaz bir başka konu ise SUNUM. Üniversiteden üniversiteye yoğunluğu değişmekle birlikte, birçok üniversite bu konuya önem vermektedir. Ancak unutulmamalı ki rakipleriniz sadece sizin üniversitelerinizin mezunları değil. Bu yüzden sunumda eksikseniz muhakkak üzerine eğilmelisiniz. Çünkü çoğu mülakatta ve iş hayatında sunumlar işleyişin bir parçasıdır. Topluluk karşısında konuşmak emin olun herkesi strese sokar. Sunumda başarılı olan insanların becerebildiği şey ise stresle başedebilmektir. Ayna karşısında yada arkadaşlarımıza sunumlar yaparak yani pratiklerle bu stresle başedebilirsiniz. Bu sayede kendinize olan güveniniz artacaktır. Ve en önemlisi; her yönünüzle çok iyi olabilirsiniz ancak unutmayın siz ne kadar satabiliyorsanız karşı taraf o kadarını alabilir.

   Bu yazıda ingilizce, kişisel gelişim ve sunum konuları hakkında birkaç tavsiye sunuldu. Bir sonraki yazıda staj, not ortalaması ve sosyal medyayı kullanım konusuna değineceğiz.  

   
Bu konuyu paylas :

0 yorum:

Yorumunuzu Yazmadan Önce Aşağıdan Yorum Kurallarını Okumanızı Tavsiye Ederiz. Kurallara Uymayan Yorumlar Yayınlanmicaktır... Saygılar

-Yorum Kuralları-
1-Yorumlarınız Konuyla Alakalı Olsun
2-Kötü İçerikli,Küfür,Ahlak Dışı veya Size Yakışmayan Kelimeler Kullanmayınız
3-Yazım Kurallarına Uygun Okunaklı ve Açıklayıcı Yorumlar Yazmanızı Umuyoruz
4-Sitemizde Yazılan Yorumlardan Site Yöneticilerimiz ve Sitemiz Kesinlikle Sorumlu Değildir... Yorumların Tamamı Yorumu Yazan Kişilerce Yayınlandığı için Mesuliyet Kabul Edilmemektedir.
****=Surç-u Lisan Ettiysek Af Ola=****
Sitemizde Sizi Ağırladığımız İçin Çok Büyük Bir Kıvanç ve Mutluluk Duymaktayız...
Bizimle Olduğunuz için Teşekkürler (Otomotiv Mühendisleri Ekibi...)

 
Support : Creating Website TOMO | OMD | Automotive Design
Copyright © 2012 - 2015 Otomotiv Mühendisliği © 2022 - Her Hakki Saklidir
Template Renewal by Alican Sirin Published by Facebook Group
Proudly powered by :Google | Blogger