" Sizde ekibimize katılıp , Web sitemizde yazar olmak ister misiniz ?

Araştırmayı seven , bilgi ve becerisine güvenen.

Gönüllü olarak aramıza katılmak isteyen arkadaşlar.
seçeneğine tıklayarak bizimle irtibata geçebilirsiniz. "

Yazarlik Basvurusu

Paylasan: Tarih: 24 Mart 2015 Salı | 10:50


TOMO'ya Bağlı Resmi Web Sitemizde


Yazar kadromuza "Gönüllü Olarak" katılmak isteyen bilgi , beceri ve özgün fikirlerine güvenen , kalemini klavyede konuşturmak isteyen arkadaşlar bizimle iletişime geçebilirler.

Uygun olanlarla yazarlık konusunda görüşülecektir.










Yazarlık Başvuru Formunu doldururken , hangi kategoride yazmak istediğinizi belirtmeyi unutmayın.


Kategori Bilgi ve Açıklamaları:


  •  Muhendislik Kategorisi: Diğer mühendislik dallarıda dahil olmak üzere , ar-ge konuları , projeler, icatlar , mucitler ve çalışmaları, mühendislik yarışmaları v.s. gibi konularda paylaşım yapmak.

  • Oto Haber Kategorisi: Güncel bir köşe , hergün paylaşım yapmak gerekiyor. Günlük olarak otomotiv sektörü ile ilgili haberler, vatandaşında ilgisini çekecek türden.

  • İş Hayatı: Üniversite sonrası ile ilgili makaleleri iş bulma , mülakatlar , öğrencinin iş hayatına hazırlık süreci ile ilgili paylaşımlar. Burada biraz da araştırmacı olup iyi kaynaklardan iyi bilgilerle paylaşım yapmak gerekebilir. Yanlış yönlendirmemek için.


  • Orta Konsol ( Güncel, Staj , İş İlanı , Kariyer , Duyurular) Köşesi: Konusu içerdiği başlıklardan da anlaşılacağı üzere , staj ve iş ilanlarını paylaşmak ana konu olmak üzere , kariyer yapmakla ilgili kişisel gelişim tarzında makaleler paylaşmak. Duyurulardada genel olarak otomotiv mühendislerini ilgilendiren bildiriler paylaşmak.


  • Video Kanalı: YouTube kanalımız (AutoWiki) 'a otomotiv ile ilgili eğitim videoları olabilir , araç tanıtımları , sürüş teknikleri , arıza tespit , bakım onarım ,teknik videolar, belgesel , film , kişisel gelişim videoları, mühendislik eğitimi ile ilgili ders videoları v.s. yükleyip sonrada sitede yayınlamak.

  • Oto Rehberi: Kısaca araç tanıtımları (teknik özellikleri , resim galerisi , ve test sürüşü(video) ) -Bu kategoriye bağlı olarak hemen altında Resim Galerisi var , orada da tanıtımı yapılan aracın resimleri yayınlanıyor , hemen üstündeki video kanalında da test sürüşü videosu yayınlanıyor. En popüler kategori diyebilirim. Çünkü; sadece otomotiv mühendislerini değil vatandaşlarında en çok ilgisini çeken bir bölüm.

  • Teknik Destek Kategorisi: Burada , teknik konularda destek amaçlı araç arızaları ve kullanıcı yorumları paylaşılacak. Örneğin, X arabasının Z arızasına Y çözümü budur. Tavsiyeler şunlardır. v.s. gibi. Sadece araç arızası da değil. İlla arıza olacak diye birşey yok. Örneğin: Araç lastiği şöyle değiştirilir. Motor yağını şu aralıklarda değiştirilmeli , kontrolü böyle yapılır. Kışın felanca lastikler takılmalı gibi gibi. Teknik meseleler.


  • Üniversite Kategorisi: Bu kategori de üniversitelerle ilgili paylaşımlar , üniversite çalışmaları , üniversitelerdeki imkanlar , kurslar , seminerler , geziler v.s. , Yapılan projeler , kulüp çalışmaları , ilanları . Hocaların makaleleri, röportajlar v.s.

  • Egitim Kategorisi: Burada Otomotiv Mühendisliği bölümünde gördüğümüz dersleri ve içerikleri paylaşacağız. Yani sanal ortamda Otomotiv Mühendisliği eğitimi gibi düşünebilirsiniz. Ekstrasıda olabilir bilgisayar programları ve dil eğitimleri v.s gibi.




Yazar olarak aramıza katılmak isteyen arkadaşlar ;

Aşağıdaki konulardan herhangi biriyle ilgili en fazla 3 paragraf (max.300 kelime) olacak şekilde düşüncelerinizi yazıp ayrıca "Niçin Bize Katılmak İstiyorsunuz?" (önemli) sorusuna kısa bir cevap ile kendinizide tanıtarak yetkili adresimize mesaj olarak gönderirseniz seviniriz.

Konular ;


1) Bugünden Yarına Otomotivin Geleceği
2) Elektirikli ve Fosil Yakıtlı Araçlar Kıyaslama ?
3) 2050'de Ulaşım Nasıl Olur Sizce?
4) Türkiyede Otomotiv Sanayi ve Gelişimi?
5) Türkiyede Otomotiv Mühendisliği Eğitimi ve Üniversiteler?
6) Apple'ın Üreteceği Araç için Sİzden Tanıtım Yazısı İstenilse Nasıl Yazardınız ? (Bizim Önerimiz )
Not: Apple aracını hayali olarak tanıtabilirsiniz , tahminlerle nasıl bir teknoloji olduğu sizin hayal gücünüze kalmış.
7) Sanayi Bakanı Olsaydınız Ne Yapardınız ?
8) 1000 Farklı yol mu , Tek yol 1000 Farklı Adım mı Sizce Hangisi ve Neden?
9) İyi Bir Otomotiv Tasarımcısı Nasıl Olunur ve Nasıl İş Yapar?
10) Mühendis misiniz ? Değil misiniz ?
11) Herhangi bir şirketiniz olsaydı eğer , nasıl yönetirdiniz ?
12) İnsan kaynakları bölümü çalışanı olsaydınız eğer , işe alımlarda en çok neye dikkat ederdiniz ?
13) Sizce meslekte başarı nedir ? Çok para kazanmak mı , çok proje yapmak mı veya daha başka ?
14) İyi bir makale sizce nasıl yazılır ?
15) Kibrit için kullanım kılavuzu yazmanız istenilseydi bunu nasıl yazardınız ? ( Bizim önerimiz )

Tavsiye : 

Yazar olsaydınız , paylaşımınızı nasıl paylaşırdınız ? Okuyucunuz , sizin paylaşımınızı nasıl görmesini isterdiniz ? Bu soruya yanıt olacak bir makale yazmanızı öneririz. Yaratıcı fikirler daima , fark yaratır.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HATIRLATMA: 

Yukarıdaki 15 konudan herhangi biri ile ilgili yazmış olduğunuz makalenin haricinde , mutlaka ayrı bir metin olarak "Niçin bize katılmak istiyorsunuz ?" sorusuna cevap yazmayı unutmayınız.  Bu soruyla beraber gelen makaleler ve istekler öncelikle değerlendirilmeye alınacaktır. Şuan itibariyle mevcut bir kaç yazarımız var. Fakat ; sizlere de aynı fırsatı sunmak istiyoruz ve ekibimize katılmanız bizim için önemli.

(Ayrıca haftada en az kaç paylaşım yapabilirsiniz ? Bunu da yazın , sayı önemli değil , önemli olan paylaşım yapmak için paylaşmak değil , işe yarar "Kaliteli Paylaşım" yapabilmek.)




İlgili Site Adresimiz:

www.otomotivmuhendisligi.org

Başvuru için:

Ana menüden "İletişim"'e tıklayarak karşınıza çıkan paneldeki bilgileri doldurup , "Konu>Yazarlık Başvurusu" seçeneğini işaretleyip, makalenizi "Dosya Seç" ile yükleyip gönderebilirsiniz.

Konu ile ilgili sorularınız için ;
Alican ŞİRİN
www.otomotivmuhendisligi@gmail.com
Bu konuyu paylas :
 
Support : Creating Website TOMO | OMD | Automotive Design
Copyright © 2012 - 2015 Otomotiv Mühendisliği © 2022 - Her Hakki Saklidir
Template Renewal by Alican Sirin Published by Facebook Group
Proudly powered by :Google | Blogger