" Sizde ekibimize katılıp , Web sitemizde yazar olmak ister misiniz ?

Araştırmayı seven , bilgi ve becerisine güvenen.

Gönüllü olarak aramıza katılmak isteyen arkadaşlar.
seçeneğine tıklayarak bizimle irtibata geçebilirsiniz. "

Mühendis Adaylarına Tavsiyeler - 1

Paylasan: Tarih: 28 Şubat 2015 Cumartesi | 10:21

  



   Bu yazıyı okuyorsanız muhtemelen mühendislik öğrencisisinizdir. Bu yazının amacı; sizlere tecrübelerle sabit olan, üniversite hayatınızın belki de yıllarını kurtaracak ve geleceğinizi planlamanıza yardımcı olacak  birtakım bilgiler vermek.

Mühendislik Öğrencisi Olmak

   Öncelikle mühendislik öğrencisi olmaktan bahsedelim. Tüm mühendislik öğrencilerinin bildiği gibi mühendislik öğrencisi olmak diğer birçok bölümde okumaktan daha zor. Teorik olsun pratik olsun neredeyse bütün dersleriniz için saatler hatta günlerce kafa patlamanız gerekiyor. Ayrıca özel sektörün sizden istediği onlarca yetiye sahip olmak için de vakit bulmak ve yaptığınız her işi ciddiyetle yapıp onlardan ders almak zorundasınız. 



                             

Hangi Programları Öğrenmeliyim?

   SolidWorks mü öğrensem Catia mı yoksa Unigraphics(UG) mi? Analizlerim için Ansys mi kullanmayı öğrensem Abaqus mü? Peki MSC Adams işime yarar mı? Acaba ikinci yabancı dil olarak İtalyanca mı Fransızca mı yoksa Almanca mı? Üniversite hayatınızın birçok döneminde bunlar gibi onlarca soru kafanızı kemirecek. (Sanayide ekseriyetle kullanılan ve bahsi yukarıda geçen programlar hakkında daha sonra bilgiler verilecektir.)








   Arkadaşlar yukarıdaki soruları siz de kendinize sorduysanız size ilk yapmanız gereken şeyi söyleyeyim: HEDEFİNİZİ BELİRLEYİN!!  Eminim hocalarınız da sizlere bunu taa ilk geldiğinizde söylemiştir. Ancak bu konu o kadar çok uzatılıyor ve erteleniyor ki, iş son döneme gelince öğrencilerin eli ayağına dolaşıyor. Sakın bu tuzağa düşmeyin arkadaşlar. Mutlaka en geç 3. Sınıfın başında hangi firmaya gireceğinize karar verin. Böylece hangi programlar gerekliyse öğrenebilir ve öğrenmeniz gereken onlarca programı birkaç programa indirgeyebilirsiniz. 






Yabancı Dillerin Önemi    

    Ama daha önemlisi ikinci yabancı dil konusu. Bu sene bir ana sanayi firma yetkilisinin ağzından şunu duyduğumu belirterek bu konunun önemini en doğru şekilde anlatmış olurum herhalde: ‘’ Bizim oraya yaşını söyleyebilecek kadar …… dilini bilen adam gelse hemen alacağız.’’   

 Yabancı diller sadece istihdamınızı değil yükselecek pozisyonlara girmenizi ve yükselmenizi de sağlayacaktır. Ana sanayi genel müdürlerinin ve hatta departman müdürlerinin ekseriyeti iş yaptığı firmanın dilini çok akıcı bir şekilde konuşabiliyor ve bu bir zorunluluk. İlk yazının son tavsiyesi ise ERASMUS vb. Programlara katılım. Arkadaşlar eğer bir dönemliğine de olsa yurtdışında okumuşsanız(dersleri geçip geçememeniz önemli değil.) bu size mezuniyette diğerlerinden iki adım ileriye atacaktır.(Bu da muhtemelen istihdamınızın gerçekleştiği anlamına geliyor.) Özellikle kariyer hedefi olan ve idealist olan arkadaşlar muhakkak bu tür programlara katılın!

  Bu yazıda sizlerle empati kurmaya, aklınızı karıştıran soruları dile getirmeye ve geleceğinizi tümüyle etkileyebilecek iki temel konuya değindik. Okuduklarınızı ciddiye alarak hemen şimdi kolları sıvayacağınızı umuyor ve gelecekte başarılı projelere imzasını atmış mühendisler olmanızı diliyorum.

Bu konuyu paylas :

0 yorum:

Yorumunuzu Yazmadan Önce Aşağıdan Yorum Kurallarını Okumanızı Tavsiye Ederiz. Kurallara Uymayan Yorumlar Yayınlanmicaktır... Saygılar

-Yorum Kuralları-
1-Yorumlarınız Konuyla Alakalı Olsun
2-Kötü İçerikli,Küfür,Ahlak Dışı veya Size Yakışmayan Kelimeler Kullanmayınız
3-Yazım Kurallarına Uygun Okunaklı ve Açıklayıcı Yorumlar Yazmanızı Umuyoruz
4-Sitemizde Yazılan Yorumlardan Site Yöneticilerimiz ve Sitemiz Kesinlikle Sorumlu Değildir... Yorumların Tamamı Yorumu Yazan Kişilerce Yayınlandığı için Mesuliyet Kabul Edilmemektedir.
****=Surç-u Lisan Ettiysek Af Ola=****
Sitemizde Sizi Ağırladığımız İçin Çok Büyük Bir Kıvanç ve Mutluluk Duymaktayız...
Bizimle Olduğunuz için Teşekkürler (Otomotiv Mühendisleri Ekibi...)

 
Support : Creating Website TOMO | OMD | Automotive Design
Copyright © 2012 - 2015 Otomotiv Mühendisliği © 2022 - Her Hakki Saklidir
Template Renewal by Alican Sirin Published by Facebook Group
Proudly powered by :Google | Blogger