" Sizde ekibimize katılıp , Web sitemizde yazar olmak ister misiniz ?

Araştırmayı seven , bilgi ve becerisine güvenen.

Gönüllü olarak aramıza katılmak isteyen arkadaşlar.
seçeneğine tıklayarak bizimle irtibata geçebilirsiniz. "

Dünya Otomotiv Konferansı ve Fuarı Türkiye'de ...

Paylasan: Tarih: 3 Ekim 2015 Cumartesi | 06:51



Türkiye’de Dünya Otomotiv Konferansı ve Fuarı 25-26 Kasım 2015 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecektir, Silence Istanbul Hotel & Convention Center .

Öne Çıkan Konular:


Açılış:


  • – Sektördeki gelişmeler ve gelecek beklentileri
  • – Daralan Avrupa Pazarına Alternatifler; İran, Rusya, Azerbaycan
  • – EU Regulasyonları ve Türkiye’deki Otomotiv Sektörüne Etkileri


Lojistik:


  • – İnovatif Lojistik ve Tedarik Zinciri Çalışmaları
  • – Mevcut Limanlar ve Geleceğe Yönelik Planlar
  • – Otomotiv Sektörünü Etkileyecek Altyapı Yatırımları (Ulaştırma Bakanlığı)


Mega Trendler:


  • – Elektrikli ve Hybrid Araçlar
  • – %100 Yerli elektrikli otobüs projeleri
  • – Değişen ve Gelişen araç şarj modelleri ve Batarya Teknolojileri
  • – Sektördeki Gelişmelerin sonucu olarak gelişen yeni yatırım fırsatları (Araç Paylaşım, Şarj İstasyonları, Multi Modal Mobility)
  • – Bağlı Araç Teknolojileri ve Otonom Sürüş
  • – Hafif Araç Teknolojileri




Konferans programını talep etmek için tıklayınız

Londra yerleşik firmamız Worldwide Partnerships tarafından 2014 yılında büyük bir başarı ile gerçekleştirilen Türkiye’de Dünya Otomotiv Konferansı ve Fuarı; hem Türkiye’den hem Dünya’dan sektörün önde gelen isimlerinin katılımlarıyla endüstriyel anlamda yüksek öneme sahip konuları masaya yatırdı (5-6 Kasım 2014, Istanbul).

Konferans’ın açılış konuşmasını yapan Otomotiv Sanayicileri Derneği (OSD) Genel Sekreteri Ercan Tezer, Türkiye’de ve dünyada otomotiv sektöründe yaşanan gelişmeleri ve sektörün 2015 beklentilerini değerlendirdi. Konferans’ta konuşan OSD Genel Sekreteri Ercan Tezer , otomotiv sektörünün geçen yıl 1 milyon 126 bin dolaylarında üretim yaptığını, bu yıl da 1 milyon 250 bin dolaylarında bir üretim artışı beklediklerini kaydetti. Tezer, “Geçen yıl üretimde yüzde 5’lik bir artış olmuştu. Bu yıl üretimin yatay seviyede seyretmesini bekliyoruz” dedi.

12 yılda doğrudan gelen yabancı yatırım 146 milyar dolar” Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkan Yardımcısı Arda Ermut (Sağda) ise Konferans’ta yaptığı konuşmada; son 12 yılda Türkiye’ye gelen doğrudan yabancı yatırımın 146 milyar dolara ulaştığını belirtti. Türkiye’de 2002 yılından sonra politik istikrar olduğunu kaydeden Ermut şöyle konuştu: “Ülkedeki istikrar ortamı yabancı yatırımcının dikkatini çekiyor ve yabancı yatırımcılar Türkiye’yi daha uzun dönemli planlar yapılacak bir ülke olarak algılıyor. Deloitte’un araştırmasına göre, çok uluslu şirketler Türkiye’yi dünyanın ilk 20, Avrupa’nın da ikinci büyük üretim üssü olarak görüyor. Şu an itibariyle ülkemizde yabancı sermayeli şirket sayısı 40 bini geçti. Orta sınıf güçleniyor ve insanların satın alma gücü artıyor. Bu da, yatırımcıların Türkiye’ye biraz daha güven duymasını sağlayan bir unsur.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve CEO’su Orhan Özer, İstanbul’da yapılan ‘Dünya Otomotiv Konferansı’nda otomotiv endüstrisini değerlendirdi. Özer’e göre Türkiye otomotiv üretiminde önemli başarılara imza atıyor. Türkiye’nin otomotiv endüstrisinin her geçen yıl başarı grafiğinin yükseldiğine dikkat çeken Özer, “son 10 yıldır başarılı ekonomi performansının yanı sıra, genç ve dinamik nüfusu, coğrafi ve kültürel bir kesişme noktası olan konumu gibi avantajları, ülkemizin ticaret ve endüstrisinin sürekli ve sürdürülebilir gelişimini mümkün kılmaktadır. Üretim faaliyetlerini ülkemizde sürdüren tüm markalar, kaliteleri ve rekabetçilikleri ile kendi markaları içinde birer yıldız durumundadırlar “dedi. “Üretim kapasitesi 2 milyona yaklaştı” Türkiye otomotiv endüstrisinde yıllık üretim kapasitesinin yakın gelecekte 2 milyon adede yaklaşacak seviyede olduğunu söyleyen Özer, 1990’lı yıllardan başlamak üzere otomotiv ana ve yan sanayide gerçekleşen sürekli ve yoğun yatırımlarla kapasite artışı yaşandığını belirtti. Bu artışla birlikte teknoloji yenileme, yeni model yatırımları ve son dönemde AR-GE alanında yapılan çalışmaların da hız kazandığını vurgulayan Özer, bu yatırımların sonucunda sektörde son 10 yıllık süreçte yıllık üretim kapasitesinin %50’nin üzerinde arttığını ifade etti. “Güçlü yan sanayi” Türk otomotiv endüstrisinin diğer bir güçlü yönünün ise rekabetçi bir yan sanayi ağı olduğunu kaydeden Özer, kaliteli üretimleri ile ana sanayi üreticilerinin sektöre yatırım yapmasını teşvik edecek kadar başarılı olan otomotiv yan sanayinin bugün sektörün itici bir gücü olduğunu belirtti.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye” Özer, Toyota’nın da bir yabancı yatırımcı olarak, bahsettiği bakış açısı ile Türkiye’ye güvenmeye ve yatırımlarını arttırarak sürdürmeye devam ettiğini belirterek; “Avrupa’daki toplam Toyota üretiminin yaklaşık % 20’sini karşılayan ve 20 yıldır Türkiye’de üretim faaliyetini sürdürmekte olan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin, bugüne kadar gerçekleşen yatırım tutarı 1.9 milyar dolardır. 2002 yılında başlayan ihracat operasyonumuz ile üretimimizin %85’ini 50’den fazla ülkeye ihraç ediyoruz” dedi.

Rusya ile gelişen ilişkiler” Rusya ile gelişen ilişkiler ve bunun otomotiv sektöründe etkileri göz önünde bulundurularak Rusya’dan aralarında Volvo, Peugeot, Volkswagen gibi markaların da bulunduğu 12 farklı OEM tesisleri olan bölgelerden yöneticiler de programda yerini aldı. Kaluga ve Ulyanovsk bölgelerinin gelen bu yöneticiler hem Rusya’ya yatırım ve ihracat fırsatlarından, hem de firmaların bu fırsatları değerlendirebilmesi için neler yapması gerektiği konusunda bilgi verdiler. Bu konu ile bağlantılı olarak “Ihracat ve yurtdışı yatırımda risklere karşı işinizi korumak için kredi sigortasının ülkemizde artan önemini

Euler Hermes’i temsilen Satış Müdürü Fatih Baş gerçekleştirdi. “Finansmanın önemi” Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası kıdemli bankacısı Hande Islak, bankanın Türkiye otomotiv sektörüne verdiği önem ve destek hakkında konuştu. Sonrasinda Otomotiv Lojistiği konusuna OEM bakış açısı ile yaklaşan Tofaş Fiat Lojistik Müdür Onur Yalçın’ın sunumu takiben EKOL Lojistik Stratejik Müşteriler Yöneticisi “Otomotiv ihracatçıları için etkin konsolidasyon çözümleri” başlıklı konuşmasını yaptı.

Yerli ve elektrikli Otomobil” Türkiye’nin tamamen yerli elektrikli otomobilini üretme yolunda atılan somut adımlar ve projenin hayata geçmesi konusu ikinci günün ana gündem maddelerinden biri olarak gerçekleşti. Bu konudaki açık oturum OTAM’dan Metin Ergeneman’ın başkanlığında Derindere Motor Yönetim Kurulu Başkanı Önder Yol, Panasonic Amerika Strateji ve İnovasyon Direktörü Hakan Köstepen, MUSIAD Otomotiv Sektör Kurulu Başkanı Cengiz Arslan, MBCO Strategy Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Buldurgan’ın katılımları ile gerçekleşti.

AR & GE ve Ticarileştirilmesi” Okan Üniversitesinden Profesör Dr. Orhan Alankuş’un “Yenilikçi ve Sürdürülebilir Elektrikli ve Hibrid Araçlar Teknoloji Geliştirme ve Kümelenme” konulu çalışmasını paylaşmasının ardından, “AR & GE yöneticilerinin ürünleri ticarileştirmede yaşadıkları zorluklar, Türk ve Alman Otomotiv Sektörleri arasında karşılaştırmalı vaka çalışmaları” hakkında Almanya’dan Dr.-Ing. Berkun Çulha başarılı bir sunum gerçekleştirdi.

Bağlı Araçlar – Büyük Veri” Bağlı araçlar (Connectivity) konusunda uluslarası önemli bir proje olarak görülen MirrorLink teknolojisi “Günümüz yollarında güvenlik, eğlence ve işbirliği” başlığı altında Car Connectivity Consortium Finlandia Pazarlama Müdürü Antti Aumo tarafından sunulurken, Turkcell Ürün Müdürü Ibrahim Öztürk “Otomotiv sektörü gerçekleri vs Telekomünikasyon sektörü gerçekleri, sektörler arası işbirliklerinde pratikte yaşanan sorunlar ve potansiyel çözümleri” konulu önemli bir sunum gerçekleştirdi.

Aralarında Toyota Türkiye, Ford Otosan, Mercedes Benz Türk/Daimler AG, Tofaş Türk, Honda Türkiye, Anadolu Isuzu, Otoyol, Dogus Oto, Karsan gibi firma yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen konferans’ta; otomotiv sektöründeki üretim, ihracat, teknoloji (connectivity, big data, elektrikli araçlar vb) konuları yanında sektörün 2015 beklentileri ve gelecek stratejileri, araç lojistiği gibi başlıklar konuşuldu.

Büyük bir başarı ile gerçekleşen Dünya Otomotiv Konferansı sonrası 2015 yılı için konuşmacı, sponsor veya katılımcı olmak için Eda hanım ile iletişime geçebilirsiniz.
turkceiletisim@wwpartnerships.com +44 203 289 5003

Kaynak: World Wide Partnerships
http://worldwidepartnerships.co.uk/turkiyede-dunya-otomotiv-konferansi/
Bu konuyu paylas :

0 yorum:

Yorumunuzu Yazmadan Önce Aşağıdan Yorum Kurallarını Okumanızı Tavsiye Ederiz. Kurallara Uymayan Yorumlar Yayınlanmicaktır... Saygılar

-Yorum Kuralları-
1-Yorumlarınız Konuyla Alakalı Olsun
2-Kötü İçerikli,Küfür,Ahlak Dışı veya Size Yakışmayan Kelimeler Kullanmayınız
3-Yazım Kurallarına Uygun Okunaklı ve Açıklayıcı Yorumlar Yazmanızı Umuyoruz
4-Sitemizde Yazılan Yorumlardan Site Yöneticilerimiz ve Sitemiz Kesinlikle Sorumlu Değildir... Yorumların Tamamı Yorumu Yazan Kişilerce Yayınlandığı için Mesuliyet Kabul Edilmemektedir.
****=Surç-u Lisan Ettiysek Af Ola=****
Sitemizde Sizi Ağırladığımız İçin Çok Büyük Bir Kıvanç ve Mutluluk Duymaktayız...
Bizimle Olduğunuz için Teşekkürler (Otomotiv Mühendisleri Ekibi...)

 
Support : Creating Website TOMO | OMD | Automotive Design
Copyright © 2012 - 2015 Otomotiv Mühendisliği © 2022 - Her Hakki Saklidir
Template Renewal by Alican Sirin Published by Facebook Group
Proudly powered by :Google | Blogger